Срна, 25.9.2015, Часопис „Топола“ биће објављиван једном годишње

КОЗАРСКА ДУБИЦА, 25. СЕПТЕМБРА /СРНА/ – Часопис „Топола“, који издаје Јавна установа „Спомен подручје Доња Градина“, излазиће у принтаном издању једном годишње, а ускоро ће бити доступна и електронска верзија на сајту установе.

Главни и одговорни уредник часописа и кустос Јавне установе Спомен-подручје Доња Градина Тања Тулековић изразила је велико задовољство звог настанка часописа, чији је први број синоћ промовисан у Народној и универзитетској библиотеци Републике Српске у Бањалуци.

Промоцији часописа присуствовали су министар просвјете и културе Дане Малешевић, помоћник министра Милица Котур и директор Републичког секретаријата за вјере Драган Давидовић.

Она је додала да су присутни били и чланови Удружења преживјелих јасеновачких логораша, те многобројне колеге и сарадници који су допринијели стварању часописа.

Током промоције првог броја „Тополе“, о часопису су говорили члан и секретар редакције Владан Вуклиш, те рецензент Жељко Вујадиновић.

Ријечи похвале и подршке, за ово дјело које је је припремљено поводом 70 година од пробоја јасеновачких логораша, стигле су од професора доктора Светозара Ливаде из Загреба који је учествовао у стварању часописа.

„Часописима се пропагира, шири и остварује улога науке. Ушли сте у тим малог људског рода на велика врата и зналачки“, наводи се у честитки.

Часопис је финансиран из средстава Спомен-подручја Доња Градина, које је одобрило Министарство просвјете и културе Републике Српске.

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestEmail to someonePrint this page

Comments are closed