СРНА, 1. 4. 2024, Српска памти – Помен за народног хероја доктора Младена Стојановића

Др Младен Стојановић  Фото: MuzejKozare.org

Др Младен Стојановић Фото: MuzejKozare.org

У Приједору је данас пригодним програмом обиљежено 128 година од рођења и 82 године од смрти народног хероја доктора Младена Стојановића.

Предсједник Градског одбора СУБНОР-а Приједор Вељко Родић рекао је да је споменик Младену Стојановићу пред зградом Градске управе подигнут 1952. године и да од тада на том мјесту траје окупљање ради сјећања на величину и лик доктора Младена Стојановића.

„То је зато што је тај народ са овог краја посебно цијенио и волио доктора Младена и са посебним пијатетом имао пажњу према њему. Садашње генерације и оне што ће долазити послије нас, овдје ће се окупљати и напајати духом хероизма, хуманости, људскости и величине једног човјека какав је био доктор Младен“, рекао је Родић новинарима у Приједору.

Градоначелник Приједора Слободан Јавор рекао је да је јако важно да дјеца школског узраста имају тачну информацију и да знају шта се дешавало.

„Колико је он био значајан за град Приједор, говори податак што многе установе, школе, спортски клубови, културно-умјетничка друштва носе име доктора Младена Стојановића. Оно што је радио за наш град показује његову одлучност, прије свега његову храброст у Другом свјетском рату када се борио првенствено за свој народ и за слободу када је окупатор направио те, нажалост, тешке кораке за историју поткозарског народа“, навео је Јавор.

Вијенце и цвијеће на споменик Младену Стојанвићу положило је више делегација.

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestEmail to someonePrint this page

Comments are closed