Акција Новости: Рат против заборава

Вечерње новости | В. Т. | 03. октобар 2013.

Чланови Иницијативног одбора одлучили да се региструје Друштво за подизање меморијалног центра српским жртвама геноцида. Одбор охрабрен подршком председника Србије

Иницијативни одбор „српског меморијала“, 2. октобар 2013.  године Фото: Вечерње новости

Иницијативни одбор „српског меморијала“, 2. октобар 2013. године Фото: Вечерње новости

Тамо где је геноцид заборављен, понавља се. На нама је историјска одговорност да свим невиним српским страдалницима подигнемо споменик за незаборав, рекла је професор Смиља Аврамов, на састанку Иницијативног одбора за изградњу споменика српским жртвама 20. века. Да је помоћ државе неопходна, сложили су се сви чланови одбора охрабрени подршком председника Србије Томислава Николића, који је и покровитељ акције.

– Пред нама су конкретни кораци, пре свега што хитнија израда предлога закона који би требало упутити Влади – рекао је Александар Матановић.

Ратко Дмитровић, главни уредник „Новости“, предложио је да се удружење региструје као Друштво за подизање меморијалног центра српским жртвама геноцида (скраћени назив „Српски меморијал“).
– Овај величанствени споменик треба да буде наш, српски Јад Вашем – истакао је Дмитровић.

Академик Василије Крестић рекао је да следи озбиљна битка и да очекује својеврсне отпоре овој иницијативи, али да треба бити доследан.

Чланови ИО одлучили су да се Удружење оснује као НВО.

Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestEmail to someonePrint this page

Comments are closed