СРНА, 16. 1. 2023, Служен помен најмлађем погинулом борцу Александру Маслеши

Спомен, илустрација Фото: Глас Српске

Спомен, илустрација Фото: Глас Српске

ТРЕБИЊЕ – Најмлађем погинулом борцу Требињске бригаде Војске Републике Српске Александру Маслеши данас је у Требињу служен помен чиме је обиљежено 28 година од његове смрти.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић подсјетио је да је Маслеша био најмлађи борац Требињске бригаде, те да је учествовао у офанзивама са знатно старијим борцима.

„Град Требиње ће изаћи у сусрет свим породицама погинулих бораца. Не смијемо да заборавимо ко су људи који су погинули за стварање Републике Српске“, рекао је Ћурић.

Предсједник Борачке организације Требиње Дејан Бодирога рекао је новинарима да споменик Маслеши треба да служи најмлађим генерацијама као опомена да се ратови више не понављају, јер ратови не бирају жртве.

Саборац из Бобанске чете Драган Ристић рекао је да је Маслеша био добровољац и да се као малољетан и најмлађи борац Требињске бригаде борио у одбрамбено-отаџбинском рату, и то у моменту кад је Требиње било под опсадом хрватских снага.

„Свуда је долазио, гдје је било најтеже. Он није жалио себе и свој живот. Његово име остаје вјечно да живи у српском народу“, рекао је Ристић.

Маслеша је рођен 1976. године, а преминуо је 16. јануара 1995. године од посљедица рањавања на Борачком језеру код Коњица у септембру 1994. године. тада су од исте гранате погинули командант Бобанске чете војвода Недељко Видаковић, те његови саборци Љубиша Поповић и Драган Слијепчевић.

Помену код спомен-обиљежја присуствовали су саборци Александра Маслеше, родбина и грађани Требиња, а цвијеће су положили и чланови његове породице, представници града, те Градске борачке организације

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestEmail to someonePrint this page

Comments are closed