Срна, 21.7.2015, Обиљежавање одбране Војковића, Грлице и Крупаца

Спомен, илустрација Фото: Глас Српске

Спомен, илустрација Фото: Глас Српске

ИСТОЧНА ИЛИЏА, 21. ЈУЛА /СРНА/ – У цркви Светог Петра Дабробосанског у Војковићима у Источној Илиџи данас је почело обиљежавање Светог великомученика Прокопија, крсне славе Капеле и спомен-собе у којима су уписана имена 217 погинулих бораца Војске Републике Српске.

Након литургије организована је колона под називом „Марш одбране Војковићи – Илињача“ која је из Војковића преко Гаврића брда кренула до Илињаче, које је било стратешко мјесто за одбрану ове регије.

Предсједник Општинске борачке организације „Илиџански борац“ Бобан Томашевић рекао је да је ово трећа година да се у оквиру манифестације „4. август – да се не заборави“ Војковићи, Грлица и Крупац организује Марш одбране.

Предсједник Предсједништва организације „Илиџански борац“ Горан Шеховац рекао је да је ово „марш одбране и марш мира“, којим се жели одати почаст за 1.064 погинулих цивила и бораца Српске Илиџе.

„Одајемо почаст и убијеним Србима у Сарајеву, гдје је извршен геноцид, а до сада нико није одговарао за те злочине“, рекао је Шеховац.

Он је рекао да је послата и порука члану Предсједништва БиХ Бакиру Изетбеговићу да се сутра, приликом посјете Београду, јавно извини свим неправедно побијеним Србима на Казанима и цијелом Сарајеву и БиХ.

„Када се они почну извињавати, онда може доћи до мира и помирења“, нагласио је Шеховац.

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestEmail to someonePrint this page

Comments are closed