Вести, Танјуг, 20. 2. 2024, Београд чува Србе у Албанији

Ђирокастра (Сребреница/Сребренац): Поглед на град са тврђаве

Ђирокастра (Сребреница/Сребренац): Поглед на град са тврђаве

Министар без портфеља у Влади Србије задужен са координацију активности и мера у области односа са дијаспором Ђорђе Милићевић примио је данас представнике Удружења Срба “Јединство” из Албаније, којима је обећао помоћ владе на пројектима који су усмерени на очување националне културе, традиције и матерњег језика.

Како се наводи у саопштењу Кабинета министра без портфеља, представник Удружења Пиро Насе који живи у граду Ђирокастра, где је истакнути новинар и публициста, упознао је министра са положајем Срба у Албанији.

Насе је посебно истакао угроженост српског језика и културе у Албанији, истакавши да наши сународници у овој земљи немају ниједан медиј на матерњем језику, нити могу да преко кабловских оператера прате медије из Србије.

Он је министру представио пројекат новог медија на српском језику иза ког стоји Удружење “Јединство” и позвао га да у најскорије време посети Србе на југу Албаније које окупља ово удружење.

Милићевић је захвалио на позиву и обећао помоћ Владе Србије свим пројектима Срба у Албанији који су усмерени на очување националне културе, традиције и матерњег језика.

Састанку у кабинету министра Милићевића присутвовали су и Савина Насе из Удружења “Јединство”, као државни секретар у Министарству за људска и мањинска права и друштвени дијалог Иван Бошњак.

 

 

 

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestEmail to someonePrint this page

Comments are closed