Српске жртве заслужују да за њих чује свет

Делегацију Друштва за подизање меморијалног центра српским жртвама геноцида у 20. веку примио је председник Томислав Николић

Делегацију Друштва за подизање меморијалног центра српским жртвама геноцида у 20. веку примио је председник Томислав Николић

 

РТС | четвртак, 26. дец 2013, 11:59 -> 15:08

Делегацију Друштва за подизање меморијалног центра српским жртвама геноцида у 20. веку примио је председник Томислав Николић. Српски народ заслужује да се за његова страдања и жртве чује у свету, речено је на састанку.

Председник Републике Србије Томислав Николић разговарао је у Београду са делегацијом Друштва за подизање меморијалног центра српским жртвама геноцида у 20. веку, коју су чинили Василије Крестић, председник Управног одбора Друштва, Александар Матановић, председник Скупштине Друштва, Радомир Дмитровић и Миливоје Иванишевић.

Председник Николић и његови саговорници сагласили су се да српски народ заслужује да се за његова страдања и његове жртве чује у свету и да човечанство сазна кроз какве је несреће пролазио за само један век.

Председник Републике је пружио потпуну подршку пројекту изградње меморијалног центра и предложио да се о целој идеји информише и Влада Републике Србије, наведено је у саопштењу из Председништва.

Такође, председник Николић и његови саговорници закључили су да је потребно на адекватан начин следеће године обележити стогодишњицу почетка Првог светског рата, а посебно водити рачуна да се одлучно одговори на покушаје прекрајања историје и пребацивања кривице за његово избијање на Србију.

Састанку су присуствовали и Јасмина Митровић Марић, саветник председника Републике, и Вук Фатић, координатор за сарадњу са медијима председника Републике.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestEmail to someonePrint this page

Comments are closed