Српски меморијал, 3. 5. 2022, Априлски помен јасеновачким и свим невино страдалим великомученицима усташког геноцида у време НДХ [Видео]

Видео снимак Априлског помена је на линку:

 

Молим поделите га на Вашим Фејзбук страницама, пријатељима и на Вама доступним сајтовима и другим друштвеним мрежама – Да одблокирамо заборав преко 1,2 милиона жртава усташког и фашистичког геноцида над Србима, Јеврејима и Ромима 1941-1945!

Захваљујем свим учесницима, посебно преживелима из усташких логора, академику Василију Крестићу за изузетан говор, преживелој деци усташких логора за лично сведочење Смиљи Тишми и Гојку Рончевићу, ученицима СШ „28. јун“ из Источног Сарајева и Гимназије из Србобрана за рецитације и одабир изузетно потресних делова монографије проф. др Гидеона Грајфа: Јасеновац – Аушвиц на Балкану, амбасадорки др Љиљани Никшић за логистичку и документациону подршку, Драгиши Симићу за надахнуто казивање стихова Добрице Ерића, присутним новинарима и сниматељима – посебно редакцији „Глас јавности“, која нам дарује овај видео снимак, представницима Савеза јеврејских општина Србије и Савеза ромских удружења, надахнутом графичком виртоузу Ићи, и припадницима Речне полиције за испловљавање представника Срба, Јевреја и Рома с ловоровим венцима и њиховим спуштањем на САВСКИ ПУТ ЈАСЕНОВАЧКИХ ВЕЛИКОМУЧЕНИКА!

ХВАЛА и свим удружењима из Организационог одбора!!!

ЈОШ СМО ЖИВИ – СЕЋАМО СЕ!

ДА СЕ НЕ ЗАБОРАВИ УСТАШКИ ГЕНОЦИД!

ДА СЕ УСВОЈИ ПРЕДЛОГ СМИЉИНЕ РЕЗОЛУЦИЈЕ О УСТАШКОМ ГЕНОЦИДУ НДХ НАД СРБИМА, ЈЕВРЕЈИМА И РОМИМА 1941-1945. ГОДИНЕ!

Да се 28. АПРИЛ установи као ДАН ГЕНОЦИДА НАД СРБИМА У 20. ВЕКУ!

Захвални у име Организационог одбора:

Проф. др Миладин М. Шеварлић
Пук. Гојко Радаковић
Ранко Спалевић
Илија Ићо Милићевић и други

 

 

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestEmail to someonePrint this page

Comments are closed