Вести, 14.4.2016, Имена страдалих на једном месту

Илустрација Фото: Интернет

Илустрација Фото: Интернет

Архив Српске православне цркве и Музеј жртава геноцида потписали су Протокол о сарадњи који ће омогућити да те две институције у наредном периоду својим радом и заједничким пројектима допринесу научном објашњењу и стварању документационе и фактографске основе за разумевање српског страдања у протеклом веку.

Протокол је потписао Његова светост патријарх српски Иринеј, а оверили директор Архива Патријаршије СПЦ Радован Пилиповић, директор Музеја жртава геноцида Вељко Ђурић Мишина и председник Управног одбора Музеја, саопштено је на сајту СПЦ.

Иначе, Управни одбор Друштва за подизање Меморијалног центра српским жртвама геноцида у 20. веку упутио је позив свим државним органима и институцијама, као и друштвима за неговање традиција ослободилачких ратова, удружењима бораца и логораша и другим удружењима из времена грађанских ратова у бившој Југославији и НАТО агресије 1999. године, као и свим другим организацијама и појединцима, који имају сазнања и могућности, да се укључе у прикупљање имена српских жртава страдалих у ратовима у току 20. века.

Сви који имају ове податке могу их послати поштом на адресу: Улица Змај Јовина бр. 15, Београд; или преко мејла srpski.memorijal@gmail.com.

 

Ђ. Баровић

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestEmail to someonePrint this page

Comments are closed