Танјуг, 13.4.2016, Прикупљање имена српских жртава у ратовима 20. века

Илустрација, гробље у Братунцу  Фото: РТРС

Илустрација, гробље у Братунцу Фото: РТРС

Управни одбор Друштва за подизање Меморијалног центра српским жртвама геноцида у 20.веку, позвао је данас институције и појединце, који имају сазнања и могућности, да се укључе у прикупљање имена српских жртава страдалих у ратовима у току 20. века.

БЕОГРАД – Управни одбор Друштва за подизање Меморијалног центра српским жртвама геноцида у 20.веку, позвао је данас институције и појединце, који имају сазнања и могућности, да се укључе у прикупљање имена српских жртава страдалих у ратовима у току 20. века.

УО Друштва, којим је председавао академик Василије Крестић, упутио је позив свим државним органима и институцијама, друштвима за неговање традиција ослободилачих ратова, удружењима бораца из Другог светског рата, удружењима бораца, удружењима логораша и другим удружењима из времена грађанских ратова у бившој Југославији и рата за Косово и Метохију, односно НАТО агресије 1999. године, као и свим другим организацијама и појединцима да се укључе у прикупљање имена српских жртава страдалих у ратовима у току 120. века.

Друштво за подизање Меморијалног центра српским жртвама геноцида у 20. веку настоји најпре да попише све српске жртве у свим ратовима у току протеклог века, а затим и да у Београду подигне одговарајуће здање које ће грађевинским, архитектонским и другим облежјима достојно одражавати успомену на српска страдања током 20. века, наведено је у саопштењу.

 

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestEmail to someonePrint this page

Comments are closed