Бета, 24.4.2016, У Бањалуци служен помен жртвама страдалим у НАТО бомбардовању Републике Српске Крајине, Републике Српске и СР Југославије

БАЊАЛУКА – У цркви Христа Спаситеља у Бањалуци данас је служен помен жртвама страдалим у НАТО бомбардовању Републике Српске Крајине, Републике Српске и СР Југославије.

Помену су, поред чланова породица страдалих у бомбардовању, присуствовали и представници Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила, генерални конзул Србије у Бањалуци Владимир Николић.

Били су присутни као и представници Удружење студената историје „Др Милан Васић“ и Српског сабрања „Баштионик“, који су организатори обиљежавање годишњице НАТО бомбардовања под називом „Ми памтимо“.

Председник Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Недељко Митровић рекао је новинарима да је неприхватљиво да НАТО савез и после 17 година „оправдава злочине почињене у бомбардовању Срба“.

„Неприхватљиво је и за сваку осуду да Хашки трибунал баш данас изриче пресуду првом председнику Републике Српске Радовану Караџићу, чиме западне земље доказују своју агресивност према мањим и слабијим народима и земљама“, оценио је Митровић.

 

 

 

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestEmail to someonePrint this page

Comments are closed