Глас Српске, 28.6.2015, Бањалука: Сачувати успомену на погинуле борце

28.06.2015 16:26 | Срна

Бањалука – У бањалучким мјесним заједницама Верићи, Поткозарје, Драгочај, Крмине, Куљани и Обилићево данас је, поводом крсне славе Војске Републике Српске – Видовдана, служен парастос за погинуле и нестале борце одбрамбено-отаџбинског рата.

Предсједник Скупштине Борачке организације Бањалука Предраг Кнежевић истакао је да је морална обавеза ове организације да отргне од заборава успомену на погинуле борце, те да окупља њихове породице и саборце.

„Са подручја Бањалуке је у темеље Републике Српске животе уградило више од 2.000 бораца. Тачан податак немамо, јер је много Бањалучана у разним јединицама учествовало у борбама диљем Републике Српске“, рекао је Срни Кнежевић, након полагања вијенаца на спомен-чесму и служења парастоса у Мјесној заједници Обилићево.

Он је навео да Борачка организација града Бањалука окупља више од 25.000 чланова, бораца обрамбено-отаџбинског рата.

У име града Бањалука вијенац је положио и одао почаст погинулим борцима обрамбено-отаџбинског рата у Мјесној заједници Обилићево начелник градског Одјељења за борачко-инвалидску заштиту Миленко Вучета.

Он је рекао Срни да град Бањалука у континуитету ради на побољшању живота борачке популације.

„То се посебно односи на питање стамбеног збрињавања породица погинулих бораца“, рекао је Вучета, подсјетивши да је при крају изградња двије стамбене зграде у насељу Ада у које би до краја године требало да буду усељене 142 породице.

Он је навео да на подручју Бањалуке има велики број породица погинулих бораца које нису ријешиле стамбено питање, додајући да је град у протеклом периоду допринио рјешавању овог проблема тако што је обезбиједио 414 станова.

Вучета је изразио очекивање да ће до краја године бити објављен нови јавни позив за стамбено збрињавање породица погинулих бораца и ратних војних инвалида од прве до четврте категорије.

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestEmail to someonePrint this page

Comments are closed