КМ новине, 21.5.2016, Сахрањени посмртни остаци Србина кога су Шиптари киднаповали 1998. године

Илустрација Фото: Интернет

Илустрација Фото: Интернет

Посмртни остаци Горана Живића који је нестао 1998. године сахрањени су данас у Липљану. Његово тело се, поред још 308 тела киднапованих и несталих, чији се идентитет још увек не зна, налазило у мртвачници у Приштини.

Након скоро 18. година неизвесности, идентификовани посмртни остаци Горана Живића, рођеног 1969. године у Липљану, који су се неколико година налазили у мртвачници у Приштини, предати су породици. Он је сахрањен на Православном гробљу у Липљану.

„Тражили смо га годинама, али никаквих резултата није било. Сад знам где је, то ми много значи, макар знам где свећу да му упалим“ рекла је Дивна Декић, сестра Горана Живића.

Горан Живић је нестао 23. јула 1998. године у селу Старо Рујце, где је ишао у посету родбини, и од тада му се губи сваки траг.

„У шорцу и у мајици, усред лета отишао је да посети родбину у Рујцу. Након посете, журио је да стигне кући у Липљан и никада није стигао. Уствари, стигао је данас – у ковчегу. Сазнали смо и да је пронађен у некој масовној гробници у Ораховцу” рекао је Момир Декић, зет Горана Живића.

Силвана Маринковић, председница Удружења киднапованих и несталих из Грачанице апеловала је на све институције да убрзају процес решавања судбине киднапованих и несталих на Косову, с обзиром да се у мртвачници у Приштини налази јов 308 тела, чији се идентитет још увек не зна.

“Јер су та тела угловном проналажена када је на Косова дошао Кфор. Они су та тела само стављали на једно место. И ето после толико година коначно је дошло време да се та тела идентификују и предају породицама.” рекла је Силвана Маринковић, из Удружења киднапованих и несталих Грачаница.

 

Извор: Икос, Горан Петровић

 

 

 

 

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestEmail to someonePrint this page

Comments are closed