Политика, ГрачаницаОнлајн, 10. 8. 2021, Претучен Никола Перић из Зебинца код Новог Брда

Никола Перић из Зебнице, Ново Брдо Фото: ГрачаницаОнлајн

Никола Перић из Зебнице, Ново Брдо Фото: ГрачаницаОнлајн

Никола Перић (23) из села Зебинце код Новог Брда физички је нападнут у вечерњим сатима у близини своје куће док је чувао стоку, потврдио је за наш портал председник општине Ново Брдо Светислав Ивановић.

Како смо сазнали, на Николу Перића су насрнула тројица нападача који су говорили албански и нанели му тешке телесне повреде. Он се тренутно налази у Клиничко болничком центру у Гњилану.

„Тројица младића зауставила су ауто док је поред пута чувао стоку. Двојица су изашла из аутомобила и брутално га претукла. Један је остао у колима. Онда су побегли са лица места. Никола нам је рекао да су нападачи говорили албански“, казао је Ивановић.

Дежурни медицински техничар болнице у Гњилану, који није желео да се представи, потврдио нам је да младић има фактуру носа, подливе на лицу, да је урађен скенер главе, који је показао да нема већих оштећења. Како нам је рекао медицински техничар, када је примљен у болницу, крварио је из носа и да се нападнути младић жалио на болове на лицу и у ногама.

Председник општине Ново Брдо додаје да су мештани ове општине узнемирени и забринути за своју безбедност након данашњег напада на младића. Због тога је вечерас велики број мештана окупљен у селу Зебинце и захтевају од институција да починиоци напада на Николу Перића буду приведени пред лице правде и да престану напади на Србе, само зато што су Срби.

 

Канцеларија за КиМ осудила напад на Николу Перића

Канцеларија за Косово и Метохију саопштила је да је Никола Перић из Зебинца брутално је нападнут данас око 19 часова.

„Никола се враћао са испаше стоке, када му је пут препречио аутомобил из ког су изашла тројица Албанаца и мучки га напала. Он је са више повреда упућен на преглед у болницу, у Гњилане, а читав случај је пријављен полицији“, наведено је у саопштењу.

У саопштењу се истиче да је ово наставак таласа инцидената према Србима на Косову и Метохији, којих од почетка године има скоро 90.

„Недопустиво је да Никола буде мета силеџија и хулигана само зато што је Србин. Овај инцидент изазвао је огромну узнемиреност и револт међу српским становништвом у овој општини“, додаје се у саопштењу.

Из Канцеларије наводе да очигледно антисрпско расположење на Косову и Метохији не јењава, као и екстремистичке претензије политичких лидера.

„Такво понашање без сумње је осокољено учесталим провокацијама које долазе из Приштине, као и нереаговањем међународне заједнице“, пише у саопштењу.

Канцеларија за Косово и Метохију захтева да починиоци овог злочина буду што пре откривени и санкционисани, а безбедносна ситуација у српским срединама подигнута на још виши ниво, закључује се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

 

Ана Марковић

 

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestEmail to someonePrint this page

Comments are closed