РТРС, СРНА, 9.5.2018, Одата пошта ослободиоцима Београда у Другом свјетском рату

Фото: Срна, РТРС

Фото: Срна, РТРС

Централна државна церемонија поводом Дана побједе над фашизмом у Другом свјетском рату данас је одржана на Гробљу ослободилаца Београда.

Државну церемонију, уз војне и државне почасти предводио је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије Зоран Ђорђевић.

Ђорђевић је положио вијенац и одао почаст на главном постаменту Гробља ослободилаца Београда и на Споменику палим црвеноармејцима.

Вијенце су положили и амбасадори Русије, Бјелорусије, Азербејџана и Украјине, делегације Министарства одбране Србије, представници Београда, СУБНОР-а Србије, као и грађани.

Дан побједе над фашизмом у Београду обиљежава се низом манифестација, а изасланик предсједника Србије Никола Селаковић положио је вијенац на споменик Незнаном јунаку на Авали.

Селаковић је вијенац положио уз највише војне почасти, у пратњи начелника Генералштаба Војске Србије генерала Љубише Диковића.

„Нека је вјечна слава херојима који су побиједили највећу пошаст у историји човјечанства и својим животима платили високу цијену слободе“, написао је Селаковић у спомен-књигу.

Полагање вијенаца и одавање почасти страдалима предвиђено је и код Споменика палим совјетским ратним ветеранима на Авали.

Дан побједе над фашизмом традиционално се обиљежава образовним активностима у великом броју основних и средњих школа, као и свечаностима и окупљањима крај војних меморијала и мјеста страдања у општинама и градовима широм Србије.

 

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestEmail to someonePrint this page

Comments are closed