Глас Српске, Вести онлајн, Косово онлајн, 17. 5. 2023, Детаљи инцидента на Косову: Нападач викао на албанском и пуцао на дјецу

Угљаре, Косово Поље, Грачаница, Косово и Метохија Фото: Wikimapia

Угљаре, Косово Поље, Грачаница, Косово и Метохија Фото: Wikimapia

Непознате особе синоћ су из ватреног оружја пуцале у близини школског дворишта Основне школе у Угљару у правцу троје дјеце, која су у том моменту ходала тротоаром поред пута, што је окарактерисано као кривично дјело изазивање опште опасности, саопштила је Косовска полиција.

Из полиције је наведено да су малољетне особе М.К. (2008), Д.К. (2009.) и В.К. (2006.) навеле да је на њих пуцано око 22 часа док су шетали улицом кроз село Угљаре.

– У моменту када су били тачно испред школе, из правца Косова Поља наишло је једно возило типа пикап, свијетле боје, чије регистрске ознаке нико од наведених особа није запамтио. Када је возило стигло до њих једна особа из тог возила викала је нешто на албанском језику, али малољетне особе не разумију албански и не знају шта им је речено.

– У једном моменту та особа која је викала нешто поменутим малољетницима извадила је пиштољ три пута пуцала у њиховом правцу. Након пуцњаве возило је отишло у правцу села Преоце – наводи се у саопштењу Косовске полиције.

Како се додаје, екипе полиције су на терену пронашле двије чауре, које ће бити коришћене као доказни материјал, а непознати починитељ се терети за кривично дјело “изазивање опште опасности”, пише Косово Онлајн.

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestEmail to someonePrint this page

Comments are closed