РТ Балкан, Агенције, 26. 10. 2023, Пијани Хрват претио на београдском аеродрому: „Клао бих Српчиће“

Хрватски усташки логори за Српчиће Фото: Колаж НСПМ

Хрватски усташки логори за Српчиће Фото: Колаж НСПМ

Т. Х. Д. (21) је ухапшен по налогу Вишег јавног тужилаштва у Београду и одређено му је задржавање до 48 сати

На аеродрому „Никола Тесла“ у Београду полиција је јутрос ухапсила држављанина Хрватске Т. Х. Д. (21) јер је у видно алкохолисаном стању правио хаос на аеродрому и вређао Србе, потврђено је незванично за „Блиц“.

Он је, према првим информацијама, претио и лекарима са ВМА и полицајцима који су га привели, говорећи да би „клао Српчиће“.

Насилник је ухапшен по налогу Вишег јавног тужилаштва у Београду и одређено му је задржавање до 48 сати.

Ово је, иначе, за последње две године други случај хапшења на београдском аеродрому људи са подручја бивше Југославије због претњи, псовања, вређања Срба и Србије и угрожавања безбедности саобраћаја. Претходно, крајем децембра 2021. на београдском аеродрому ухапшен је Сулејман Имамовић, родом из Босне и Херцеговине, дански држављанин, који је на небу изнад Србије претио да ће срушити авион у коме је био са породицом. Претње су дошле после обавештења да ће авион, уместо у Тузлу, због магле, принудно слетети у Београд. Имамовић је, како су тада пренели медији, покушао да отвори врата авиона, претећи да ће побити и жену и децу. Затим је више пута у авиону некоме псовао „српску мајку и крст“.

По слетању у Београд, Имамовић је приведен, на терет су му стављена кривична дела: Изазивање расне и верске мржње и Угрожавање безбедности саобраћаја и одређен му је притвор до 48 сати, али је после непуних 24 сата пуштен на слободу, а његов предмет прослеђен је „Данској чији је држављанин“. Из тужилаштва у Београду тада је саопштено да је таква одлука донета на основу „правила међународне правне помоћи“ уз закључак да се тиме „обезбеђује поштовање начела целисходности и економичности поступка“.

После пуштања Имамовића на слободу, у Србији се није појавила вест да ли је процес против њега настављен у Данској и како је завршен, односно да ли је Имамовић кажњен и коју је казну добио после инцидента у авиону на небу изнад Србије.

 

 

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestEmail to someonePrint this page

Comments are closed