Глас Српске, СРНА, 15. 12. 2023, Спомен-подручје Доња Градина: Виртуелни преглед изложбе о логору Јасеновац

Доња Градина: Јасеновац, вртуелна изложба Фото: Глас Српске

Доња Градина: Јасеновац, вртуелна изложба Фото: Глас Српске

КОЗАРСКА ДУБИЦА – Јавна установа Спомен-подручје Доња Градина омогућила је посјетиоцима сајта ове установе виртуелни преглед изложбе „Концентрациони логор Јасеновац 1941-1945. године“, која је отворена прије три године у Галерији Војске Србије у Београду.

Директор Јавне установе Спомен-подручје Доња Градина Тања Тулековић рекла је Срни да је то мултимедијална изложба која је представљена у више градова Републике Српске и Србије уз велико интересовање публике.

„Изложба је примјер како се приступа презентацији теме којом се бавимо и обухватила је велики тим људи у Србији и Српској који су учествовали у њеној реализацији“, рекла је Тулековићева.

Осим аутора, Тање Тулековић и Дејана Мотла, у припреми су ангажовани и стручни сарадници, кустоси Мирко Димић и Марко Јанковић, као и рецензенти Мира Радојевић из Српске академије наука и уметности и Драго Његован из Музеја Војводине.

Мултимедијална изложба „Концентрациони логор Јасеновац 1941–1945. године“ отворена је 17. децембра 2020. године у Великој галерији Дома Војске Србије у Београду.

Изложба је организована уз подршку Министарства одбране, Министарства културе и информисања Србије и Јавне установе Спомен-подручје Доња Градина.

Због великог интересовања за изложбу у Републици Српској и Србији, Тулековићева и Мотл су заједно са сарадницима припремили виртуелни приказ изложбе.

Виртуелни преглед изложбе доступан је на линку: https://www.jusp-donjagradina.org/galerija-vojske-srbije//.

 

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestEmail to someonePrint this page

Comments are closed