Глас Српске, СРНА, 22. 4. 2024, Обиљежена 32. годишњица злочина у Сарајеву: Почаст убијеним припадницима ЈНА у Великом парку

Спомен, илустрација Фото: Глас Српске

Спомен, илустрација Фото: Глас Српске

На мјесту на којем су муслиманске снаге прије 32 године убиле осморицу припадника бивше ЈНА из групе „Транспортер“ у Великом парку у Сарајеву данас су чланови њихових породица и представници Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Источно Сарајево одали почаст и положили вијенце.

Трасу којом се кретала колона возила из Источног Сарајева обезбјеђивала је федерална полиција, а појачано обезбјеђење било је и у Великом парку у Сарајеву.

Резервисти ЈНА који су тог дана убијени су Миливоје Лаловић, Ђорђе Бјелица, Зоран Марковић, Драгомир Ђерић, Стеван Ђокановић, Влајко Голубовић, Недељко Вујичић и Миладин Вукмановић.

Осам припадника бивше ЈНА из групе „Транспортер“ тог кобног 22. априла прво је заробљено на Аеродромском насељу, а потом за само сат времена звјерски ликвидирано у Великом парку у Сарајеву.

Од њих осморице пронађена су тијела Недељка Вујичића и Зорана Марковића, док се за осталих шест још трага, због чега је датум – 22. април озваничен као Дан несталих Срба Сарајева и Сарајевско-романијске регије.

За њихово убиство оптужени су командант Специјалне јединице МУП-а такозване републике БиХ Драган Викић, те Јусуф Пушина, Нермин Узуновић и Младен Човчић, али их је Суд БиХ ослободио оптужби.

У оквиру обиљежавања Дана несталих Срба Сарајева и Сарајевско-романијске регије у Цркви Светог Ђорђа у Миљевићима у Источном Новом Сарајеву у 11.30 часова биће служен помен, а у 12.00 часова испред Спомен-костурнице у Миљевићима биће положени вијенци.

 

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestEmail to someonePrint this page

Comments are closed