СРНА, 17.9.2021, Митрополит дабробосански Хризостом: Угледати се на примјер Светог Петра Дабробосанског

Свештеномученик митрополит Петар Дабробосански (Зимоњић) Фото: Православље живот вечниСвештеномученик митрополит Петар Дабробосански (Зимоњић) Фото: Православље живот вечни

Свештеномученик митрополит Петар Дабробосански (Зимоњић) Фото: Православље живот вечни

ИСТОЧНО САРАЈЕВО, 17. СЕПТЕМБРА /СРНА/ – Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом честитао је данас крсну славу Храма у Војковићима и славу града Источно Сарајево, поручивши да Срби требају да се угледају на примјер Светог Петра Дабробосанског, који је подносио жртву и страдао за добро свог народа.

„Сви ми да будемо достојни имена Светога Петра, његове славе и мучеништва“, поручио је митрополит Хризостом.

Митрополит Хризостом, који је данас поводом славе служио Свету архијерејску литургију у Храму, рекао је да хришћански народ његује истинску небеску вриједност.

Његово високопреосвештенство је током бесједе пожелио да град Источно Сарајево буде све напреднији, а славу Светог Петра Дабробосанског честитао је и Богословији у Фочи.

Након бесједе, у Храму је обављен и обред ломљења славског колача.

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић рекао је новинарима да живот Светог Петра Дабробосанског који је митрополит Хризостом описао у бесједи подсјећа на живот Срба у Сарајеву сада.

„Свети Петар је у том времену у којем је живио био посвећен Србима Сарајева, због њих је и страдао. Био је посвећен свим људима добре воље и страдао је због тога“, истакао је Ћосић.

Он је подсјетио да је српски народ Сарајева страдао, поново се подигао и створио Српско, односно Источно Сарајево.

„Велико је данас обиљежити крсну славу и Дан града заједно са начелницима општина и вјерујућим народом, у нади да ћемо у годинама које долазе бити још снажнији“, поручио је Ћосић, честитајући славу свим становницима Источног Сарајева.

 

 

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestEmail to someonePrint this page

Comments are closed