Срна, 30.7.2015, Србија ће стати тачно у подне

„Олуја је ПОГРОМ“,  званични флајер обележавања годишњице 2015.

„Олуја је ПОГРОМ“, званични флајер обележавања годишњице 2015.

БЕОГРАД, 30. ЈУЛА /СРНА/ – Дан сјећања на страдале Србе, Србија и Република Српска ће обиљежити 4. августа великом манифестацијом код моста на Рачи и 5. августа Даном жалости, сиренама и црквеним звонима тачно у подне.

Петог августа ће, поред парастоса, бити одржана централна манифестација у Центру „Сава“.

„Tачно у подне Србија ће стати на један минут. Огласиће се сва црквена звона и све сирене како бисмо застали и одали пошту свим убијенима и протеранима“, рекао је за „Блиц“ министар рада Србије Александар Вулин, наводећи да на исти начин Јевреји обиљежавају Дан Холокауста.

Очекује се долазак више хиљада грађана у Рачу, као и представника Владе и дипломатског кора, а цијели догађај директно ће преносити РTС.

Вулин је рекао да ће на аутопуту куда су се кретале српске избјеглице бити дијељени флајери на којима ће бити историјске чињенице и елементарне истине о дешавањима 1995. године.

„Tог 4. августа мост између Србије и Републике Српске код Сремске Раче биће осветљен посебном расветом. Мост ће бити испуњен младим људима у српским народним ношњама“, навео је Вулин.

Вулин, који је предсједник Организационог одбора за обиљежавање Дана сјећања, додао је да ће испод моста бити организована манифестација уз културно-умјетнички програм, на којој ће говорити представници Србије и Српске.

„Никада до сада нешто овакво није обележавано. Биће то велики догађај“, истиче Вулин.

Он је подсјетио да је Влада Србије донијела одлуку да 5. август буде Дан жалости, али да би се обиљежавао сваке године, потребно је усвојити закон о датумима, што ће бити и урађено.

 

 

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestEmail to someonePrint this page

Comments are closed