Portal Novosti, 11.7.2023, SNV-ov vijenac završio u smeću na Teslinom spomeniku [Foto]

Загреб: Венац срспских организација стављен у врећицу за смеће и на споменик Николи Тесли  Фото: Новости Портал

Загреб: Венац срспских организација стављен у врећицу за смеће и на споменик Николи Тесли Фото: Новости Портал

Veoma dobro znamo što se sa stavljanjem vijenca SNV-a i drugih srpskih organizacija u komunalnu vreću za smeće na spomenik Nikoli Tesli u centru Zagreba htjelo poručiti nama i o nama. Taj biljeg znanja predugo i presvakodnevno nosimo, poručio je Milorad Pupovac

Gledajući po portalima vijesti kako je na spomenik Nikoli Tesli u centru Zagreba stavljena plava vrećica za smeće, u prvi smo mah i sami povjerovali da je riječ o tome, te se u utorak oko podneva uputili da vidimo da li je smeće netko u međuvremenu maknuo, počinje u utorak saopćenje Srpsko narodno vijeće pa nastavlja:

“Kad smo došli do spomenika vidjeli smo da vreća za smeće nije maknuta i da se u njoj zapravo nalazi vijenac sa cvijećem koji je netko stavio u nju. Vijenac koji je stavljen u vreću za smeće, a portali o stavljenoj vreći za smeće obavijestili javnost, zapravo je vijenac koji su jučer oko 12.30 h položili predstavnici Srpskog narodnog vijeća, SKD Prosvjete, SDSS-a i Srpskog demokratskog foruma, dvojica saborskih zastupnika i jedan zastupnik u Skupštini Grada Zagreba”, stoji u izjavi SNV-a koju potpisuje predsjednik SNV-a Milorad Pupovac.

Загреб: Венац срспских организација стављен у врећицу за смеће и на споменик Николи Тесли  Фото; Новости Портал

Загреб: Венац срспских организација стављен у врећицу за смеће и на споменик Николи Тесли Фото; Новости Портал

Uz to objašnjavaju da je netko na spomenik Nikole Tesle u centru Zagreba (križanju Masarykove, Preradovićeve i Tesline) postavljeno cvijeće povodom jučerašnjeg Teslinog rođendana po svoj prilici tokom noći prebacio u vreću sa smećem i stavio na spomenik.

Možda će se nekom činiti da je time šteta ili sramota manja, a nekome da nije riječ ni o šteti ni o sramoti već o uspješnom performansu. Kako god bilo mi veoma dobro znamo što se sa stavljanjem vijenca SNV-a i drugih srpskih organizacija u komunalnu vreću za smeće htjelo poručiti nama i o nama. Taj biljeg znanja predugo i presvakodnevno nosimo. Istina, možda ga nismo očekivali ni na Teslin rođendan, ni u Teslinom krilu, ni na križanju Masarykove, Preradovićeve i Tesline, završava Pupovac u saopćenju.

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestEmail to someonePrint this page

Comments are closed