Глас Српске, СРНА, 4.7.2017, Обиљежен устанак антифашиста бивше Југославије

Обиљежен устанак антифашиста бивше Југославије, Бијљина, 4.7.2017. Фото: СРНА

Обиљежен устанак антифашиста бивше Југославије, Бијљина, 4.7.2017. Фото: СРНА

Бијељина – Полагањем цвијећа и вијенаца на споменике палим борцима и жртвама фашистичког терора у Другом свјетском рату, Градска организација СУБНОР-а у Бијељини обиљежила је Дан борца, празник устанка народа некадашње Југославије.

Вијенци су положени на споменик у бијељинском насељу Међаши на којем су уписана имена 56 жртава фашистичког терора и на централно спомен-обиљежје у Рачи гдје су на спомен-плочама уклесана имена више од 2.000 антифашиста Семберије, Источне Босне и Војводине.

Преживјели борци Другог свјетског рата и потомци и поштоваоци антифашистиче борбе посјетили су данас и партизанска спомен гробља у Доњој Чађавици и Доњој Буковици, одакле потичу двојица од девет народних хероја из Бијељине.

Предсједник Градске организације СУБНОР-а Михајло Видић рекао је Срни да је на овом подручју било 5.000 учесника Народно-ослободилачког рата /НОР/, а у Градској организацији СУБНОР-а у Бијељини, која баштини традицију антифашистичке борбе, окупљено је 200 чланова, преживјелих бораца, потомака и поштовалаца НОР-а.

Видић је поручио да је у свим временима неопходно пружити отпор свакој доминацији човјека над човјеком, нације над нацијом, расе над расом, и борити се за темељне принципе на којима почива и савремена Европа.

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestEmail to someonePrint this page

Comments are closed