РТ Балкан, КосСев, 23. 9. 2023, Албанац ножевима претио српској деци у Косовској Митровици

Север Косовке Митровице са твђавом Звечан у позадини, лево Фото: Википедија

Север Косовке Митровице са твђавом Звечан у позадини, лево Фото: Википедија

Видео сам да се дечко удаљава на десет метара од мене и да покушава нешто да уради. Он је покушао да велики нож из торбе коју је носио у рукама, баци у жбуње. Затражио сам да ми преда торбу, што је одбио, па сам му је отео и затворио, испричао је комшија нападнуте деце Милан Ђуровић

Данас око 17.50 у насељу Микронасеље у Косовској Митровици нападнута су деца Ненада О, и то док су се играла на игралишту, саопштио је директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић.

Он наводи да је лице албанске националности извадило два ножа и кренуло ка српским малишанима, узвикујући застрашујуће претње.

Деца су успела да побегну у оближњу зграду, наводи Петковић у објави на друштвеној мрежи Икс.

„Ово је шеснаести напад на српску децу на КиМ од доласка Куртија на власт. Његова претња да ће Срби да пате и плате очигледно се односи и на српску децу. Јасно је куда води екстремистичка Куртијева политика“, истиче Петковић.

Комшија нападнуте деце: Албански младић ми дрско показао мали нож, велики пробао да сакрије

 

Српска деца, на коју је Албанац насрнуо ножевима у Северној Митровици, побегла су у оближњу зграду, до које су дошла видно потресена, каже за „Косово онлајн“ њихов комшија Милан Ђуровић, који је и позвао полицију.

Он прича да је дошао до игралишта, где је неколико албанских момака играло кошарку, од којих му је један дрско признао да је потегао мали нож, а потом је велики покушао да сакрије и баци у жбуње пре доласка полиције.

„Истог момента сам реаговао и сишао до игралишта. Ту сам видео пар момака који су играли баскет, и девојчица Албанка која је преводила. Ја сам их питао да ли је неко вадио ножеве, а они су се прво правили блесави, да би један од њих на крају дрско рекао – ‘ја сам'“, наводи Ђуровић.

Када му је затражио да покаже нож, Ђуровић истиче да је он прво извадио мали нож и негирао да има неки други.

 

Ђуровић је потом позвао полицију.

„Видео сам да се дечко удаљава на десет метара од мене и да покушава нешто да уради. Он је покушао да велики нож из торбе коју је носио у рукама, баци у жбуње. Затражио сам да ми преда торбу, што је одбио, па сам му отео торбу и затворио. У том моменту је стигла полицијска патрола, њима сам предао торбу и рекао шта се десило. Полицајци су из торбе извадили један мали нож, један велики нож и пар патика“, наводи Ђуровић.

Он каже да је полиција, након прегледа торбе, разговарала са виновником напада на албанском, позвала његовог оца и привела га у полицијску станицу.

Ђуровић се убрзо и сам упутио у полицијску станицу, како би дао изјаву. Тамо је сазнао да је тужилац наредио да се отвори истрага.

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestEmail to someonePrint this page

Comments are closed