Влада РСК у прогонству: Тужба против Хрватске у Америци

РЕПУБЛИКА СРПСКА КРАЈИНА
ВЛАДА И СКУПШТИНА У ПРОГОНСТВУ

11000 Београд, Змај Јовина 15
Тел. 063/495-051, vladarsk@gmail.com

Бр. 36/17 – 14. III – 7525 (2017)

ДЕЛЕГАЦИЈА ЕУ У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ
Авенија 19а, Владимира Поповића 40/V

Нови Београд: Teл: +381.11.3083200
Факс: +381.11.3083201
E-mail: delegation-serbia@eeas.europa.

ТУЖБА ПРОТИВ ХРВАТСКЕ У АМЕРИЦИ

Поштовани представници Европске уније у Републици Србији, молим Вас, у име 800.000 прогнаних Срба из Републике Српске Крајине и Хрватске – од 1990. до 1995. године и у име истине о хрватским злочинима геноцида у Другом светском рату, кад је хрватска војска убила више од милион Срба и десетине хиљада Јевреја и Рома, да узмете у обзир да је реч о истини о оба ова хрватска злочина геноцида, како је то изложила група српских тужитеља из Републике Српске Крајине и Хрватске, а тужбу из суда у Чикагу је предао амбасадора САД у Загребу – председници Хрватске, Колинди Грабар Китаровић. Значи, судско тужилаштво из Чикага, у Сједињеним Америчким Државамаје поднело захтев да Република Хрватска испалти ратну одштету Србима, Ромима и Јеврејима, јер ратни злочини, по међународном праву, не застаревају.

Оно што је важно у овом судском поступку је реакција данашњих хрватских државника, који су изјавили да Република Хрватска није наследница фашистичке Независне Државе Хрватске, а у Хрватској се и данас примењују униформе, чинови и противсрпске изреке хрватске фашистичке војске из Другог светског рата. Да би избегли ову истину, данас су хрватски државници изјавили да Република Хрватска није наследник фашистичке Хрватске, него да је наследница антифашистичког покрета у Другом светском рату, основаног од стране комуниста и одлука парламента и Владе Југославије из 1945. године.

Молим Вас, да установе Европске уније узму у обзир ову изјаву хрватских државника, јер је тачно само то, да је одлуком из 1945. године Југославије, Хрватска, проглашена федералном јединицом, у којој су два равноправна: Хрвати и Срби. У таквој држави, једнака права су имали Хрвати и Срби – државотворност и своје етничке и историјске територије.

Тако је Хрватска била вишенационална, а не држава само хрватског народа. Била је као Швајцарска и Белгија. Пошто у Белгији не би могао један народ (Валонци) да одузму државотворни статус другом народу (Фламанцима), како је Европска унија дозволила да тај државотворни статус Хрвати одузму Србима? То је Хрватска учинила 1990. године, кад је Србе прогласила недржавотворним народом и озаконили, да су Срби само национална мањина у Хрватској. После тога су их прогнали са српске етничке и сторијске земље 1995. године.

Очигледно је, да је Хрватска од 1990. године се вратила програму фашистичке Независне Државе Хрватске – Хитлерове верне савезнице од 1941. до 1945, јер су изгоном 800.000 Срба, од 1990. до 1995, Хрвати обавили тежак злочин геноцида над Србима, како су то урадили и у Другом светском рату.

Уз ове необориве чињенице и у духу са садржајем тужбе против Хрватске из Сједињених Америчких Држава, уверени смо да ћете тражити од своје чланице Хрватсле да омогући повратак прогнаних Срба у Републику Српску Крајину, уз враћање њихове непокретне имовине и свих људских права, као и српског права на сопствену државност, какву имају и Фламанци и Валонци у Белгији.

Пружам вам и један пресудан податак – Срби су имали државност с Уставом и у Аустрији, од 1630. године до 1861, а у то време, Хрвати нису имали своје државне установе.

С поштовањем,

Милорад Буха, председник Владе РС Крајине

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestEmail to someonePrint this page

Comments are closed