Николић покровитељ српског Јад Вашема

Вечерње новости | В. ТАЛОВИЋ | 10. јун 2013.

Акција „Новости“: „Подигнимо споменик свим жртвама геноцида, од Јасеновца до „Олује“
Саветник председника Оливер Антић потврдио да ће Томислав Николић бити покровитељ акције

Проф. др Оливер Антић, саветник председника Томислава Николића

Проф. др Оливер Антић, саветник председника Србије Томислава Николића

Председник Србије Томислав Николић биће покровитељ акције „Подигнимо споменик свим жртвама усташког геноцида, од Јасеновца до Олује“, коју су покренуле „Вечерње новости“.

– Ово спомен-обележје мора да се подигне као дуг према жртвама које нисмо побројали, а председник Николић биће покровитељ ове величанствене акције којом ћемо од заборава отргнути невино страдале у логорима смрти – рекао је Оливер Антић, саветник председника, у разговору са представницима Иницијативног одбора.

– Председник Николић се са пуно поштовања односи према акцији „Новости“, уверен да ће подизањем споменика бити сачувано сећање на невине жртве које имају право на име. Преко мртвих предака знамо ко смо, шта смо, одакле смо – истакао је Антић.

Састанку у Председништву Србије присуствовали су иницијатор идеје, истакнути шаховски велемајстор Александар Матановић, дипломата Владислав Јовановић, проф. др Слободан Чикарић и директор и главни и одговорни уредник „Новости“ Ратко Дмитровић.

– Подршка председника Николића је драгоцена – истакао је Дмитровић. – Уз помоћ државе подићи ћемо споменик за опомену и незаборав. То је најмање што за страдалнике усташког геноцида можемо да учинимо. Тако ће жртве злочина, који је систематски заташкаван, напокон добити третман који заслужују – рекао је Дмитровић.

Акција је изазвала огромно интересовање јавности и подршку да се „у име невиних страдалника коначно подигне српски Јад Вашем“.

Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestEmail to someonePrint this page

Comments are closed