ИН4С, 18.9.2021, Стоилковић: Кајмакчалан, вечита инспирација садашњих и будућих генерација

Иван Стоилковић, Кајмакчалан, 15.9.2021. Фото: ИН4С, приватна архива

Иван Стоилковић, Кајмакчалан, 15.9.2021. Фото: ИН4С, приватна архива

 

Кајмалчалан, вечита инспирација за садашње и будуће генерације. Нека је вечна слава и хвала бесмртним херојима нашег народа. Живео 15. септембар дан српског јединства, слободе и националне заставе

Посланик Демократске партије Срба у македонском Собрању, Иван Стоилковић, објавио је на друштвеној мрежи поводом обележавања Дана српског јединства, слободе и националне заставе, 15. септембра слику са Кајмакчалана.

Те 1916. године приликом пробоја Солунског фронта, вијорили су се српски барјаци. Срби су тада кроз „Капију слободе“ први пут закорачили у своју земљу. Стоилковић је баш на том месту одао почаст српским јунацима и изразио дубоку захвалност.

„На извору храбрости, вере и страдања! Кајмалчалан, вечита инспирација за садашње и будуће генерације. Нека је вечна слава и хвала бесмртним херојима нашег народа. Живео 15 септембар дан српског јединства, слободе и националне заставе, наводи Стоилковић.

Поред тога што је једна од најпопуларнијих личности у земљи нашег јужног суседа, Стоилковић је својим залагањем заслужан за постављање споменика цару Душану у центру Скопља и за дугогодишње обележавање Кумановске битке на спомен-комплексу Зебрњак и другим гробљима нашег народа у овом делу Балкана.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestEmail to someonePrint this page

Comments are closed